Bråttom över till andra sidan

Beställer ett sjudagars Metrocard till NYC-vistelsen. Är ju där i tio dagar men tänker mig apostlahästarna de två första och den sista. Googlar fram några boklådor för fotoböcker att besöka. Funderar på Teju Cole’s ’Blind Spot’ som matchar text och foto, ”stories about the making of the photograph, random observations, and other thoughts that evoke ”the continuity of places … the singing line that connects them all.”

Får mejl: ”Vi utökar PLANKET ända bort till Reinstiernas gatan i år.. då PLANKET där möter Nytorgsfesten…” Däremot vet jag fortfarande inte om jag får plats på lördag eller på söndag. Besked i veckan.

En fluga gör inget dominorekord

En fluga satte stopp för ett världsrekord i tyska Nidda. Världsrekordförsöket i mini-domino fick ställas in sedan insekten krockat med en av brickorna, skriver Der Spiegel.

– Brickorna är stora som en lillfingernagel. Flugan utlöste kedjereaktionen för tidigt och då hade vi inte tid att ställa upp brickorna igen, säger arrangören Patrick Sinner.

Snart stänger det så kallade transferfönstret för sommaren och den så väl behövde forwarden lyser med sin frånvaro. Matcherna mot Mariupol visade med all önskad tydlighet att Djurgården behöver en vass målgörare.

Ett fönster som alltid är öppet är mitt sovrumsfönster. Genom det hör jag hur den utlovade åskan för i går klockan 17 mullra. Minimalt med regndroppar plinkade lätt mot fönsterblecket.

Sarah Sjöström EM-simmar ihop till fler guldmedaljer i Glasgow. Lustigt nog gillar hon inte plask och plums men däremot att tävla, så när man pratar om henne om tjugo år kan man säga: ”Sarah Sjöström tyckte inte om att bada. Därför hade hon så bråttom över till andra sidan.”

https://atkosturur.tumblr.com/post/176630067802/vintage-sweden-kindergarteners-leif-lille-göte

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

5 svar på ”Bråttom över till andra sidan”

  1. Sara simmaskin! Du kan vara glad att du inte bor mot tennis och fotbollsbanan. Det är disko och fotboll och dans varje natt, långt in på småtimmarna. SKRIK OCH SKRATT mitt i natten. Igår var relativt små barn ute ganska länge, undrar varför. Sedan tog tonåringarna över med disko och körsång från den själva och då får man sova på sofforna i vardagsrummet. Hjälper inte ens med öronproppar. Folk lever på natten istället för dagen numera.

  2. Man kan ju förstå att folk är ute på nätterna när det är svalt. För länge sen minns jag att det var jobbigt med alla moppekids som körde runt sent, och ett tag körde det upp bilar till vändplan som körde hög musik. De senare störde mig inte så mycket och jag märkte inte när de drog. Och det är nån borta på Ornö låga som ofta kör livliga fester. Är ändå relativt okänslig, det jag inte tål är insektssurr, det kan jag inte somna ifrån.

  3. Jo men nu går det inte att sova utan att ha fönstret öppet och det blir svårt att sova med disco i samma rum.

  4. Det är härligt att folk är ute på nätterna, men jag väljer helst soffan i vardagsrummet utan disko. 😉

  5. Nä, disko i sovrummet är jobbigt, särskilt om man inte får vilja musiken själv. Det var lite tjo och tjim utanför mitt fönster sent i går kväll också.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.