Kategorier
Stockholm

Unga mot nazism

”Det är förbjudet att beträda körbanan på grund av olycksrisk!” mässar busshögtalaren. ”Förbjudet!” Dom sa förbjudet. Varför då, mamma?”

Ägnar några timmar av lördagen åt en manifestation mot nazism, anordnad av elever på Victor Rydberg-gymnasiet. Det finns med andra ord hopp om ungdomen, särskilt de unga kvinnorna. Maria Jouravlova inleder och avslutar manifestationen. Överlevaren Livia Fränkel, Hedi Frieds lillasyster, berättar hur deras familj togs emot av dödsängeln Josef Mengele, systrarna fick leva, föräldrarna mördades i koncentrationslägret. ”Valde min släkt verkligen rätt land att fly till?” frågar Josefin Knudsen efter att ha berättat sin släkts historia från Vitebsk i Vitryssland via koncentrationsläger till Sverige. Hennes egna erfarenheter av vårt land består bland annat av spottloskor och grova judeskämt.

Börjar dessvärre känna mig förkyld. Inte kul med en dryg vecka kvar till resan.

Kan inte påstå att Vanish hade någon avgörande effekt på bläckfläcken på min skjorta. I själva verket hade det just ingen effekt alls.

Slösar bort kvällstid på att försöka infoga video i en powerpoint-presentation. Lyckas bara få med ljudet, inte filmen. 

Derbydags, Bajen-Djurgår´n. Tyvärr finns det inte på kartan att Djurgår´n vinner, Bajens mål vaktas nämligen av derbyspöket. Tänker nog att jag ska titta på eländet, får se hur länge jag står ut.

För övrigt anser jag att …

▪ … ett fåtal siffror i valrörelsens sifferhav är särskilt intressanta: 99,9 procent av de infödda svenskarna begår inte våldtäkt, inte heller 99,6 procent av invandrarna. Den årliga skattesmitningen beräknas till 43 miljarder, kostnaden för invandring till 40 miljarder.

Jan Guillou, Aftonbladet 2/9 2018

https://www.tumblr.com/hauntedbystorytelling/177625845207/hauntedbystorytelling-ren%C3%A9-jacques-place
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

4 svar på ”Unga mot nazism”

Fint att du var med på UNGA mot rasism. Mycket bra bilder. Tråkigt att vanish inte tog dina fläckar. Googla på; Hur får jag bort bläckfläckar.

Fläckborttagningen försvåras av att jag tvättat skjortan tillsammans med en bläckpenna och att den fick torka innan jag upptäckte fläcken. Får prova med t-sprit/denaturerad sprit. Eller kemtvätt.

Stängt för kommentering.