Kategorier
New York

Street photography is jazz

I think when people understand that street photography is jazz and jazz doesn’t have any rules, we will all get over ourselves and speak less and jam more.

Har ännu inte landat någon riktig höjdarbild, en bild som platsar på topp tio-listan. Men jag har fortfarande några dagar på mig att försöka.

Masar mig stillsamt upp mot Pier 43 och det faller sig så att jag köper en biljett á $43 till Circle Lines 1.30 tour. Dit är det 2,5 timme så jag lufsar vidare i solen medan sigtseeinghelikoptrarna smattrar upp och ner från sin närbelägna platta. 

Kollar hangarfartyget Intrepid som ligger som museifartyg intill. $31 ska de ha i entrepeng. Det får bli en annan dag, eller inte alls.

Louis Faurer är inspirationen till den här turen. Han hade sämre väder då och det var nog inte sightseeingbåt han åkte.

Louis Faurer´s bild är en av mina favoritbilder från New Yorks gatufotoscen på 50- och 60-talet nån gång.

Efter fyra stopp från första biljettkollen, många som vill bossa, får vi kliva ombord. Fortfarande 40 minuter till avgång och solen steker. En ung tjej tänker läska sig med en Bud light och en flaska Aquafina, det är ju typ samma sak. Blir en massa turistbilder tagna från den här turen. Inget för publikation, only for the memory.

Båttur på East River och Hudson River.

Checkar in på Foley´s igen. Hälsas ”welcome back” av servitrisen och hon minns till och med vad jag förtärde i går. Till och med nätverket känner igen mig och det rasslar till i mobilen. Najs! Neil Young i högtalarna, Cowgirl in the sand. Crosby, Stills, Nash and Young sen, samma Young, Ohio. Fotbollfansen sitter nu och tjoar i baren. Skönt!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018

3 svar på ”Street photography is jazz”

Stängt för kommentering.