Tänk på rättvisa, tänk på hämnd

Läst: VARFÖR SKA JAG GÖRA uppoffringar när klimatförändringarna är storföretagens fel?” frågar en läsare amerikanska Grist. Det är verkligheten: 100 bolag har de senaste 30 åren stått för 71 procent av utsläppen av koldioxid. Tänk inte på din skuld, svarar Grist. Den bleknar jämfört med den som hör hemma i styrelserummen. Tänk på rättvisa, tänk på hämnd. Betrakta företagen, samt folkvalda som håller dem om ryggen, som brottslingar. Låt det styra dig. Hur ska du skada företagen? Hur ska du byta ut politikerna?Det är ditt ansvar, vårt ansvar.

Många skolungar har hjälmar fastsatta på sina skolryggor denna morgon. Antyder att de snart befinner sig på hal is.Redan fredag, hurra! Hög tid att upprätta en helglista. Behöver nog shoppa lite, bland annat en extern hårddisk för säkerhetskopiering. Tror inte att jag får igång min AirPort Time Capsule igen. Sen blev jag taggad av Dan Crona på Fejan: ”Sju dagar, sju bilder i svartvitt ifrån mitt dagliga liv, inga personer, ingen förklaring. Och varje dag nomineras en vän att göra detsamma. I morgon nominerar jag Matti Merilaid.” Bara att tugga i sig, och kanske ska jag känna mig ärad.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

4 svar på ”Tänk på rättvisa, tänk på hämnd”

  1. Fantastiskt att du orkar skriva listor, jag blir trött bara jag hör ordet Det där med sju dagar och sju svartvita bilder det kör man på FB, jag har gjort det ett par vändor, och sett en massa andra göra det, men så är ingen proffs förstås som du. God Helg!

  2. Det är väl inget jobb att knåpa ihop en lista på vad man kan tänka sig att göra under helgen. Sju dagar sju bilder är den lätta biten, det svåra är att hitta en vän varje dag att skicka vidare utmaningen till.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.