Kategorier
Stockholm

Hus i Helsinki

Ah, dessa tropiska nätter! Lakanet ligger som en sträng mitt i sängen, som om jag förberedde en flykt ut genom fönstret.

På utsidan av magasinsbyggnaden som är centrum för Gnestaplanket var det hett som ett hus i helsike. Eller ska det vara Helsinki? Det var i iallafall tydlig saunakänsla i solgasset och det rann svett om alla och envar. Kanske påverkade det publiktillströmningen, det var klart ett vettigt och mindre svettigt alternativ att hålla sig inomhus. Mest folk före lunch, det är då man gör sina ärenden för att se nya resten av dagen fri för bad eller annat svalkande.

Eva Centergren.

”Wow! Vilken fart! Du har verkligen fångat pulsen i New York! Sträck på dig! Grattis!” Särskild en besökare, själv fotograf i många år, var extatisk över mina bilder, som som vanligt stack ut en smula. Därtill var det några till som undrade hur jag gått till väga när jag gjorde bilderna.

Gamle pressfotografen Anders Engman (t v) tillsammans med Gnestageneral Bengan.

Ett tåg från Stockholm mot Malmö gjorde köttfärs av en älg och blev stående på spåret i väntan på att passagerarna skulle evakueras. Och plötsligt blir en massa folk stående, sittande och liggande, i hettan på tågperrongen i Gnesta.

Tågpassagerare.

Det här var tionde och sista Gnestaplanket i Bengans regi. Kanske blir det en fortsättning om Dan och Ronny tar över stafettpinnen. Då kanske man kan hoppas på att bli inbjuden.

https://lightthroughrain.tumblr.com/post/186585044254/bairani-arume-emura
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

3 svar på ”Hus i Helsinki”

Stängt för kommentering.