Kategorier
Stockholm

Fönster mot augusti

Har det knepigt när jag ska importera bilder från iPhonen till Lightroom, ”det finns inga foton” säger datorjäveln. Och då har jag ändå två dagsfärska, nygjorda bilder jag vill kunna redigera. Perkele! Till sist får jag upp bilderna men då kommer en hel drös, och inte i kronologisk ordning.

Tempot är sommarlovslågt men ändå är jag trött när jag kommer hem. Saknar min sovstund mitt på dagen.

Bilduppladdningsbekymren med iPhonen är inget mot problemet med jobb-iPaden. Försökte uppgradera den via iTunes sent i går kväll utan att lyckas. Återstår bara att återställa den, varvid allt jag sparat och laddat ner försvinner. Appar kan laddas ner igen, men sen är det en massa lösenord hit och dit innan jag kan komma in på t ex Solportalen och kommunicera med kollegor via Teams et cetera. Kul skit det där!

Ebba, på Facebook:

Hur vet man om man hittat död fågel?

Med denna dag säger vi adjö till juli 2019. I morgon öppnas fönstret mot en ny och förhoppningsvis fin augusti med Stockholmsplanket och skolstart med mera. Undrar om jag hinner få min fritidspedagoglegitimation i tid.

Ännu en favoritdikt:

Lars Järlestad

Snö, och rosensnår

och vind.
Ensamma blad
rister.
Inte en katt

ute.
Förmodligen

är det den som inte
lämnat några spår

i den vita snön.
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

4 svar på ”Fönster mot augusti”

Jag gillar dina dikter, läser dem varje dag. Vilket elände du har med uppkopplingar. Har du gamla grejer eller är det så krångligt mellan dator och Iphone och Ipad? Jag har bara en dator och en urgammal dålig Samsung Galaxy och inte dina mängder med bilder. Men nog fler bilder är många andra.

Knega på! Än är du inte pensionär!

Ipaden har den egenheten att den bara lägger av när den är urladdad. Jag är inte inblandad. I övrigt så blir allt bara mer och mer invecklat och buggigt för varje uppgradering.

Stängt för kommentering.