Kategorier
Stockholm

Tio dagar till Planket

Svårt det där att illustrera boktitlar, ger nog upp den idén. Ett tag letade jag efter citat som jag tyckte passade till mina bilder. Det upplevde jag som något enklare. Eller att utgå från låtar jag hört. Det är nog enklast då jag ofta får musikassociationer. Svårare för andra som inte delar mina referensramar att förstå.

Det dyker då och då upp olästa tidskrifter ur någon hög. Nyss fann jag Vår Fågelvärld nr 6 från 2018. Där ska jag så småningom läsa om Kagun – Doldis i Nya Kaledoniens regnskog. Det blir nog spännande.

Får mejl från Planketorganisatörerna: ”Du är i år en av PLANKET STHLM:s inbjudna utställare. Lördag 17 augusti disponerar du en meter av det så fina röda planket på Lilla Mejten gränd /Malmgårdsvägen, nedanför Vitabergsparken på östra Södermalm i Stockholm.”

Bra att få bekräftat att det verkligen är på lördag jag ska ställa ut. Nu är det bara att hoppas på en bra plats, och bra väder.

Pär Lagerkvist – Det är vackrast när det skymmer

Det är vackrast när det skymmer.
All den kärlek himlen rymmer
ligger samlad i ett dunkelt ljus
över jorden,
över markens hus.

Allt är ömhet, allt är smekt av händer.
Herren själv utplånar fjärran stränder.
Allt är nära, allt är långt ifrån.
Allt är givet
människan som lån.

Allt mer mitt, och allt ska tagas från mig,
inom kort skall allting tagas från mig.
Träden, molnen, marken där jag går.
Jag skall vandra –
ensam, utan spår.
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019

2 svar på ”Tio dagar till Planket”

Plank i Vitabergen 17 augusti. Kanske det inte regnar då, som senast när jag skulle på event där. Men du har solen med dig.

Stängt för kommentering.