Kategorier
Stockholm

Ånglok på hållplatsen

En rökare står en bit bort på hållplatsen och släpper ut rökmoln värdiga ett ånglok. Tyvärr har jag inte kameran att föreviga det hela.

Ägnar tid åt att betstämma vilken jacka som ska med söderut. Har en jag vill ha, som rymmer två kameror i fickorna men som kanske blir för kall. Det är sannolikt cirka fyra grader varmare där så det går kanske om jag väljer rätt fleece/tröja under. Får experimentera i helgen.

Är på Berättarministeriet i Hagsätra med eleverna. Ser några exempel på vad andra klasser har åstadkommit som författare, till exempel ”Ögat och munnens dröm om rättvisa”. Förbaskat bra titel, storyn var inte lika bra.

Spänningen är olidlig nu när oktober går mot sitt slut. Kommer jag med på vinterutställningen i Dieselverkstan, blir jag antagen till Liljevalchs Vårsalong? Eller får jag dränka min besvikelse i Erdinger Kristall på en ödslig BerlinKneipe? Skojar bara, det är inte särskilt viktigt, bara kul om det går.

När jag kommer hem möter jag i porten två före detta elever till mig, tillika syskon och vid det här laget 40-plussare. De är uppe för det sorgliga arbetet med att tömma sin mors lägenhet.

2 svar på ”Ånglok på hållplatsen”

Stängt för kommentering.