Kategorier
Stockholm

Berlin i oktober

Den här bloggen är snart Smalare än Thord, för varje kufisk bild minskar statistiken. Och?

Svenska basketlandslagets buss står parkerad utanför Ormingehallen och en råtta korsar min väg till bussen. Omen?

Kommer ihåg att jag låser ytterdörren. Kommer också ihåg att inhandla euro på centralen innan jag äntrar flygbussen. Kommer ihåg att ta resväskan ur flygbussen och jag får med den till hotellet från Tegel flughafen. Jag är en minneskonstnär! Men det är tammefan gatuarbeten överallt längs min väg till Arlanda: Ormingeleden. Värmdövägen vid Björknäs. Sen från cityterminalen hela vägen ut genom stan. Att flugbussen tar sig fram är ett un Der av. skicklighet hos chauffören.

Delar gate med en hop Palmaresenärer. Kan tänka mig att de är nöjda med att lämna regngrå höststockholm för sol och värme. Me, I like it darker. €250 annonseras ut för två passagare som kan ta en senare flight till Palma, den förestående är överbokad. Hade jag lätt tagit om jag kunde. Själv drabbas jag av försening; mitt plan lyfter till sist en och en halvtimme sent. Får även. byta gate efter nån timme. Sitter och lyssnar på italienska i nya gaten. 

Har lyckats boka en plusbiljett och får gå ombord på planet först. Sitter längst fram med gott om benutrymme. Några SAS-maintenancesnubbar kollar motorn på vänstra sidan, en annan kommer med en stege. Nåt med vänstervingen verkar bekymra. Det lyses med ficklampa in i motorn. Tydligen är det flygbränsle som läckt efter tankningen och som måste torkas bort.

Ingen god kycklingsallad på flyget men Hedh Escalante Chocolatiers mumsbitar sitter fint till kaffet. 18 grader i Berlin, fint när man är klädd för 5°.

Sitter på hotellrummet och sliter med en version av Lightroom jag inte kan och därför inte gillar. LR classic kan jag inte ladda ner via hotell-wifit vad det verkar. Scheisse!!!

Berlin i oktober, får göra det bästa av det.

2 svar på ”Berlin i oktober”

Stängt för kommentering.