Kategorier
Stockholm

Minne av vinter i Orminge

En gång i tiden hade vi vinter här ute i min förort, en riktig vinter. Med massor av snö. I takt med klimatförändringarna och global warming kommer snön som regn istället.

Läser senaste numret av Språktidningen och nyorden för 2019. En massa nyord med anledning av det jag nämnde ovan såklart: klimatnödläge, klimatdiktatur, klimatstrejk, Gretaeffekten, artdöden, smygflyga och tågskryta. Fimpomat är lite kul. Fimpomat är en behållare för cigarettfimpar med två öppningar där varje fimp genom användarens val av öppning utgör en röst i en fråga med två svarsalternativ. Frågorna är okontroversiella, som ”vem är kungen av Ullevi, Håkan Hellström eller Bruce Springsteen?”

Nu ändras reglerna för trängselskatten i Stockholm.

Ändringarna innebär att den som arbetspendlar med bil och måste betala trängselskatt får en ökad kostnad på mellan 1 750 kronor och 3 350 kronor.

Ovanstående ger såklart en massa sura kommentarer i kommentarsfälten. Klimatförnekare, får man förmoda. Ett annat nyord som passar i detta sammanhang är ”grönt körfält”. Där får bara elbilar och bilar som drivs av fossilfria bränslen köra. Det finns inte än, men Trafikverket planerar att testa, för att minska trafikens miljöpåverkan och höja trafiksäkerheten.

Föredömlig trafikmiljö. 😉
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020