Kategorier
Stockholm

Tuffe tuffe tåg

Fortfarande lite svårt att ta till sig de personliga implikationerna av Corona, det blir nån slags parallell värld. Kommer på m ig själv att fundera på en resa till Berlin, om inte NYC-trippen blir av. Och hur påverkar pandemin min ekonomi? NYC går på dryga tjugo lakan, om den blir av och jag har ett kameraköp väntande. Vore kanske bättre att hålla i stålarna? Läser hur folk bunkrar toapapper (?), så skitnödig är inte jag. Däremot kan jag tänka mig att bunkra djupfrysta hallon till morgonfilen.

Regeringen gör inte tillräckligt. Och borde testa att stänga ner skolverksamheter, menar två virusforskare.
– Ökningen av antalet fall i landet liknar den som vi sett i Italien, till den situationen vill vi inte komma, säger virologiprofessorn Fredrik Elgh. 
Europeiska länder som Danmark och Norge har stängt skolorna – men i Sverige stänger man i dagsläget inte. 
– Det skulle kosta mer än det skulle ge, säger utbildningsminister Anna Ekström (S).

Drygt 1550 kWh solel producerades på Finnberget i februari

Varför har inte alla hus solceller?

Får en lite bättre glimt av Guldbron där den ligger vid kaj nära Franska bukten viss Slussen. Skymtade bara den när jag var på väg till min bildvidning häromkvällen.

Har tid på mig spå Centralen och slår ihjäl några minuter inne på Pocket shop: En kund plickar ut Bodil Malmstens samlade dikter men till sist tre hon Anna Laestadius Larssons Kurtisanen
Jag köper Svenskarna och deras fäder de senaste 11 000 åren, av Karin Bojs och Peter Sjölund

Får plats mittemot två unga kvinnor med bord mellan, som en av dem sanerar med vatten och handsprit då det inte var avtorkat. Tuffe tuffe tåg i tre timmar och sexton minuter.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020