Kategorier
Stockholm

Dags

Måsarna skränar medan jag karantänar, kastar ett öga på motionscykeln som ännu står kvar i hallen. Är inte ett dugg sugen på att karanträna.

Sakta men säkert, frukost för frukost, tar jag mig genom de tidskrifter jag prenumererar på. Språktidningen är en sådan. Förutom att kommentera kommateringar har de annat kul. Gillar att gissa på vad svåra ord betyder, som till exempel inscenera (iscensätta), eller cernering (inneslutning).

Dags att jobba fyra dagar igen och försöka hålla sig i skuggan från coronaaerosolen.

Rinkachichiki, Matti på japanska om man tar bokstav för bokstav, tänkte ni ville veta.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020

2 svar på ”Dags”

Förstår inte att du säger att du sitter i karantän? Du jobbar, du åker kommunalt, och du går och handlar. Då vet du inte vad karantän är. Jag är i karantän. Handlar inte, sönerna gör det och större delen beställs på nätet och varorna kommer till dörren. Inte ens sönerna går in till mig. Jag har träffat en son och barnbarnet Svante i deras trädgård en dag – på håll. Annars träffar jag ingen. Jag går ut och går med mina stavar, det är allt, jag har varit till bankomaten 2 ggr de senaste veckorna. Det enda övertramp jag har gjort från karantänen.

Jag var ledig torsdag till och med måndag och då karantänade jag. I övrigt jobbar jag och går och handlar, i båda sammanhangen håller jag distans till mina medmänniskor vilket vad jag fattar är i linje med vad FHM säger. Träffar heller ingen annat än på jobbet. Och vem skulle handla åt mig?

Stängt för kommentering.