Kategorier
Stockholm

Saltad nota

I dag blir det en promenad från Slussen till fotobutiken på Vasagatan där jag lämnar in ett av mina Fujikamerahus för reparation av ögonmusslan. Behöver göra lite bilder för att hålla ångan uppe.

Jobbig natt i värmen! Svalare till morgonen och det verkar bli uppehåll i dag. Men det är sanslöst vad trött jag är!

Vad är det här för en bild?

Intressanta fakta i boken Salt. Bland annat att det engelska ordet salary kommer från att man fick lön i salt, och att ordet sallad har sitt ursprung i att romarna saltade sina grönsaker. Uttrycket saltad nota kan man fundera över i sammanhanget.

Hallandsposten oberoende liberal:

”Ska man leka marknad med skolans pengar får det direkt skadliga och absurda konsekvenser.”(…)”Det är dags för politikerna att ta ett samlat grepp och vrida utvecklingen åt rätt håll, mot en mer likvärdig skola där alla elever ges lika möjligheter till en god skolgång. Skolan är ingen marknad utan ett samhällsuppdrag. Dagens skolpeng och ett fritt skolval har kommit till vägs ände.”
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020

2 svar på ”Saltad nota”

Stängt för kommentering.