Kategorier
Stockholm

Fem timmar fys

Tyvärr har jag legat lågt med mina fysiska aktiviteter, den senaste veckans sammanlagda antal steg är hälften av vad jag brukar göra på en enda dag. Illa! Får att råda bot på detta traskar jag mot stan och går så långt och länge jag orkar och ser hur långt det blir.

Klockan 11 låser jag efter mig och knallar i väg. Värmdövägen är inte världens roligaste sträcka, men jag har funderat på hur lång tid det tar att gå till Slussen.

Vid de små utfarterna målas det stora röda fält, ”för att göra bilister uppmärksamma på att det är cykelbana”, förklarar en av målarna. Vid Skurustugan svävar en rovfågel över vägen. Lång stjärt, men kan en sparvhökshona vara så stor? Tja, runt 40 cm lång.

Klockan på Katarina visar 14:00 när jag passerar. Fyrtio minuter senare når jag mitt första mål, Akademibokhandeln. Köper Ulf Lundells Vardagar 3 och Joakim Kocjancics Europea, det senare en fotobok, för mina presentkort och ett par hundralappar till. Stapplar ner till fotoaffären och köper två A2-ramar för att täcka hålen på min ena vardagsrumsvägg.

Klockan på Katarina visar 14:00 när jag passerar. Fyrtio minuter senare når jag mitt första mål, Akademibokhandeln. Köper Ulf Lundells Vardagar 3 och Joakim Kocjancics Europea, det senare en fotobok, för mina presentkort och ett par hundralappar till. Stapplar ner till fotoaffären och köper två A2-ramar för att täcka hålen på min ena vardagsrumsvägg.

Till sist fixar jag en punkt som stått på min lista i ett år, att köpa ett nytt stålarmband till farsans 25-årsklocka. Urbutiken Redo fixar det medan jag väntar och kvaliteten på armbandet verkar var hög.

 300 minuter fys, min stegapp ger mig bara kred för 232. Kalorier 2198 känns också i underkant liksom 24 672 steg. Appen kanske uppdaterar enare, det har hänt. Fläsket brinner – inte snabbt nog.

Förkylning la både sardin och sordin på reselusten. Inget Arvika i morgon med andra ord.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020