Kategorier
Stockholm

Mju:n är död

Det nya batteriet kom tidigt i dag, före kl 8. Fick veta det via mejl där det stod att om det inte får plats i brevinkastet, läggs det utanför dörren. Det hade fått plats i brevinkastet, men ligger där det ska. Early bird, kallar de tjänsten. Spänningen är hög, ska det funka i mju:n, eller är spänningen för låg. Sanningen får vi nog aldrig veta. Men funkar, det gör det inte. Le camera est mort.

I bland blir jag lite väl otålig, vill snabbt lägga upp alla bilder jag har på de olika sajterna. Så jag blir av med dem, liksom. När den senaste veckans mapp på datorn är tom, är det en kick där bak att bege sig ut efter nya bilder.

Flickrmejlväxlar med en fotokompis boende i Köpenhamn och som därför kan ha planer på att åka till Berlin i höst. Blir lite avis och sugen. Avesta är inte riktigt samma sak.

Har läst ut boken Salt vars sista kapitel berättade om delikatesser för olika folk. Vad sägs om grodmage, tonfisktestiklar eller flamingotungor? Och om hur brittiska kolonin Turks and Caicos Islands i Västindien uppmanades att designa en egen flagga och en lokal konstnär ritar ett emblem med saltverken på St Cay, med saltrakare i förgrunden och högar med salt. Engelsmannen som skulle komponera flaggan visste inte var öarna låg och då det var polarfararnas epok trodde han salthögarna var igloor och målade dörrar på dem. Det förblev kolonins officiella emblem i nästan 100 år, innan de 1968 bytte till två flamingos som håller en sköld .

.
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020

2 svar på ”Mju:n är död”

Tror jag hoppar över Salt. Va ä MJUN död?
Fick du inte batteriet idag tidigt?

Stängt för kommentering.