Kategorier
Stockholm

Gud hör böna

Äntligen kom nya påsen med kaffebönor. Den här gången är de från Kenya Kirinyaga, spännande! Luktar underbart!

Mitt New York-gäng messar då och då. Nu i dag kom SAS med ännu ett erbjudande om att omvandla vår inställda resa till en voucher. Det vill vi inte ha, utan det ska vara pengarna tillbaka. Vem vet när och ens om det blir möjligt att åka dit igen? Vi har ju även en urgammal tradition att spela minigolf på Ersta MGK men är osäkra på om det är öppet för spel. Banorna finns på plats men det finns ingen bod eller kiosk som förr att hyra klubbor i. Ska ta en sväng förbi vid tillfälle.

Får lokaltidningarna och läser att ett förslag på fem sjuvåningarshus vid Skarpövägen, norr om Orminge centrum, ska ut på samråd. Funderar på var dessa ska byggas då den enda lediga ytan jag kan se där upptas av en kraftledning. Kollar i sammanhanget övriga planer för Orminge. Det ser förfärligt ut! Förtätning är bara förnamnet. Men profit lär det ge och det är ju det viktigaste.

Tar ännu en klent belönad tur förbi träsket på min väg till lanthandeln. Upptäcker att plånboken blev kvar hemma. Tröstar mig med några träskhallon och vänder tillbaka för att korrigera misstaget.

Räknar med att läsa ut fjärde sommarboken. Den femte blir nog Philip K. Dick och Näst sista sanningen. Har sen 871 sidor Ulf Lundell respektive 389 sidor om Bröderna Grimm, det senare en bok som jag fick med dedikation av författarinnan själv, Andrea Räder, i en trädgård i Berlin. Ulf Lundells bok heter Vardagar III vilket indikerar att det finns en Vardagar och en Vardagar II. Vet inte om man bör läsa dem i den ordningen men jag tror jag ska beställa dem. De ser intressanta ut, det som talar emot dem är att de är så tjocka och tunga att de svårligen låter sig läsa i sängläge.

Sådan är kapitalismen…
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020

2 svar på ”Gud hör böna”

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: