Kategorier
Stockholm

Utflykt till Atlasmuren

Herra Lau An Thai messar att han är på Galleri Kontrast innan jag ens druckit mitt morgonkaffe. Åker till St Eriksplan i jakt på bildmotiv. Tar Rörstrands av fiksugna fullbelagda gata mot Karlbergs slott. Gjorde några bilder på kaffekoppflickan på p-snurretaket för flera år sen och vill mest se om den är kvar. Mina bildförsök nu blev inte till belåtenhet. Utforskar strax en gångtunnel invändigt och utvärtes, kollar in kaninerna strax bortom. 

Vänder så åter och går via nedlagda Karlbergs station, tar några bilder in genom dörrarna. Några blir spännande. Atlasmuren sen, in mot stan. St Erikstrappan utgör alltid en vacker backdrop och tjänar väl även som huvudmotiv. Här blir en vacker komposition till.

Atlasgången/Trappan är en annan tacksam miljö i området. Här gör jag ännu en i mitt tycke riktigt bra bild. Jäklar!

På tuben får jag mig en liten sångstump till livs: …två par strumpor åt lille bror, framförd av en liten pytting. Man tackar för allt som livar upp i dessa tider.

Galleri Kontrasts fotografi till salu-utställning besöks till sist, medan duggregn och mörker faller över Södermalmstorg. Som senast blott Malins bilder faller på min läpp, särskilt Stockholm #7. Herra Lau An Thai är nu sen länge flyktad. 

Det blir till sist ett gäng bilder som med mina mattimått mätt känns rått och rätt. 

Ett par syskon tränar alfabetet nere på bussterminalen. Regn och dystopi i övrigt!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020