Kategorier
Stockholm

Pandemiskt duggregn

Ny kaffepåse i postboxen, nu ekologiska bönor från Hafursa i Etiopien. Ett Etiopien som hotas av inbördeskrig, hoppas kaffeodlarna och alla andra civila klarar sig. 

Numera får jag bara fönsterkuvert och alla vill bara åt mina pengar på samma gång, Frälsis, Stadsmissionen, Hjärt- och lungfonden. Behjärtansvärt alltihop men betalar man en gång blir man aldrig av med dem, de ska bara ha mer och mer, ringer och har sig. Skickar istället en femhundring åt ett helt annat håll.

Bilden: någon slags pandemisk håglöshet i novemberregnet. Vi har klimatkris och demokratikris och ingen ljusning kan skönjas så långt man kan se.

Konstigt liv man lever om man kikar på detaljerna. Sätter på kaffet innan jag duschar så det är klart när jag är klar. Vill förvärma termosen med hett vatten och behöver öppna kökskranen samtidigt som jag startar kaffeperkulatorn för att det ska hinna bli hett. Samma med datorn, startar den och hinner käka frukost innan startsidan öppnat.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020