Kategorier
Stockholm

Par i mössor färg

Eleverna hade roligt på mattegenomgången i går. Läraren visade en instruktionsfilm till kapitlet om division där tolv kex skulle delas med fyra. Det roliga var uttalet av kex, k:et uttalades som i kemi (inte finska staden Kemi) och det väckte munterhet. Upplyste klassen om att språkforskare anser att det är det rätta uttalet.

Gör min shoppingutflykt efter jobbet och kommer hem med fotopapper, pakettejp och paketpapper. Med Medis åks det skridskor. En liten Kerstin frågar:

Mamma mamma jag ser inte hans huvud, varför är han så där?

Jag spanar men fattar inte vem hon menar.

De friska och svettiga kör sin coronagympa i måndagsmörkret utanför Ormingehus. Själv tar jag hissen upp de fyra trapporna. Dagens hälsoinsats består i att jag avstår från lussebullarna.

I dag tisdag och lång dag med APT till klockan 18.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2020

2 svar på ”Par i mössor färg”

Min mormor var född i Stockholm och hon sa kjex och kilo, då med ett rent k och kex med kjex. Det var ju rätt. Språkligt sett. SÅ jag var och handlare ett paket kjex och ett kilo ägg åt henna när jag bodde hos henne på Blanchegatan 16, på Gärdet, 1960 och jobbade på moster Elsa barndaghem i Hässelby Familjebostäder (byggt av Olle Engkvist, han hade sina tvillingar på barndaghemmet där). Det var då morfar hade gått bort. Oj minnen ploppar upp. Bara för ett kex.

Stängt för kommentering.