Kategorier
Stockholm

Ut i kylan – eller inte

Vaknar tidigt av någon onödig anledning och går upp. Fortfarande mörkt och grått därute. Det kommer bli något ljusare grått vad det lider, kanske kommer det att snöa också. Inga planer för dagen klara än, kyla är inte bra för kamerabatterier men det kan kanske blir en fotoutflykt ändå. Och det finns en dag i morgon också.

Ernst Haas, österrikisk-amerikansk fotograf:

Högsta formen av fotografering är att förvandla något från vad det är, till det jag vill att det ska vara.

Läser i senaste numret av min facktidning Fritidspedagogik om Moderaternas förslag att hälften av fritidstiden i utsatta områden ska läggas på läxläsning. Mer skola och mindre fritid alltså. Vilken effekt skulle det ha om man i stället satsade på fritidshemmet och barnen fick ägna sig åt sådant de har lust med, som lek eller skapande? Vad tror du? frågar redaktör Sara Djurberg.

Jag tror definitivt det senare.

Ernst Haas, österrikisk-amerikansk fotograf:

Jag är inte intresserad av att fotografera nya saker – jag är intresserad av att se saker på nya sätt.
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021