Kategorier
Stockholm

Jingx och jangx

Några av mina elever ville sy härom dagen, visserligen ”bara” vaddfyllda hjärtan, men det gav mig inspiration att fundera på tygkollage/assemblage. Inget jag nånsin gjort själv men tänker att det ändå kan vara kul att ge sig på tillsammans med hågade elever. Behöver bara hitta tiden. I flyttkartongerna efter mamma finns ett gäng vita lakan som då kan vara underlag för skapelserna. Avdelningens symaskin vet ingen vart den tagit vägen så jag får kanske baxa dit en av mammas efterlämnade. Jag har aldrig sytt på maskin men elverna har lärt sig det på textilslöjden.

Bilden: En tecknad hästmule och en suddig figur i en diffus spegling. Gillar kombinationen och att man, förmodligen, får kika lite extra innan bilden klarnar.

Inför mitt bilddomarskap laddar jag med kaffe, 50% Costa Rica Los Vinda och 50% Colombia Palmera. Har med andra ord kommit i gång så smått igen med min kaffekonsumtion, på gott och på ont. Vem vet, jag kanske tillhör den kategorin kaffedrickare som blir deprimerad av koffein?

Ute jinxar man vintern och sandsopar. Farligt, farligt, vi är bara i början av mars. Den ryska snösmockan avvaktar för att slå till när den ser de första tendenserna till bara ben.

Och på tal om att jinxa så tittar jag på damstafetten i skid-VM. Första loppet jag ser av nämnda tävling och det svenska laget kraschar totalt från start. Jag och det svenska vallateamet tar på oss skulden för haveriet, jag skulle inte ha tittat.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021