Kategorier
Stockholm

West of Ropsten

Tänker på bildföreläsningen jag höll. Självlärd som jag är, sitter jag och pratar om bildskapande för en fotoklubb. Som om jag vore en mästerfotograf med 5000 lajks per publicerad bild. Lite lattjo. 

Funderar på ett par av mina senaste bilder (se nedan), tagna genom ett snöigt bussfönster. Det finns ett filter i Photoshop som ger liknande effekt, jag skulle dock aldrig kunna tänka mig att använda det. Men skulle folk se skillnaden på verkligheten och filterversionen? Och spelar det då nån roll vad som är vad, för betraktaren?

Lördagsutflykten utgår från Ropsten igen, men denna gång går vi västerut. Har aldrig varit där och den kan vara alldeles fantastiskt eller helt jäkla värdelöst. Men det har sin fördel att vara nyfiken på förhand, besvikelsen kan man älta när man kommer hem. Och jag har hittills lyckats göra bilder överallt. Laddar med lite krubb innan jag avreser för rendez-vous med herr Pik Atjo.