Kategorier
Stockholm

Katzenjammer

I dag ska det regna katter och hundar påstår väderappen. Vi får väl se hur det blir.

Packar ner några barn/ungdomsböcker till, en Karl May och en bok till av Edward S. Ellis, Huset vid Lickingfloden. Karl May var ju tysk och skrev bland annat om Old Shatterhand och Winnetou, böcker som jag lånade av min mormors granne i Kuopio, finlandssvenske herr Stenbeck. Skönt att kunna dumpa dem på jobbet istället för i grovsoprummet.

Ett par elever i vår tvåa kom till mig i går med ett mynt de hittat tidigare under dagen. Det var missfärgat i brunt med en böjd kant och de ville att jag skulle tala om vad det var för något. Då jag inte ser bra på nära håll med mina linser lånar jag hem myntet för identifiering. Det visar sig vara ett jubileumsenkrona från 2009 med baksidestexten ”Den underbara sagan om ett land på andra sidan hafvet. Sverige 1809 1kr 2009 Finland”. Bäst av allt är att jag har en oskadad likadan enkrona så jag kan visa dem båda i dag när jag träffar dem. Kul att besökte upp mig för att fråga.

I kväll är det sista kvällen för grovsoprummet och jag slänger en ryamatta och ett par köksmattor i plast, plus en gammal Fjällräven ramryggsäck. Jag tror det är färdigfjällvandrat för mig vid det här laget.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

2 svar på ”Katzenjammer”

Stängt för kommentering.