Kategorier
Stockholm

Plockepinn

Två skator samlar lera från en vattenpöl till bobygget. I träsket inte ett liv.

Tar lokalbussen till Nacka station och promenerar i vårsol och snålblåst till höjderna ovanför Nacka gård där dagens pinne ska plockas. Inte heller denna käpp erbjuder nån annan utmaning än ett antal höjdmeter.

På vägen blir jag pådyvlad ett gäng skjortor, Mr Romulus Remus vårstädar garderoben. Det är såna tider nu.

Citronfjärilarna virvlar runt bland promenerade och solbadare, det är gott om folk på gångbanor och promenadvägar, gräsmattor och bänkar. Vid Björkhagens groddammar får en lite tjej syn på nåt och påkallar mammas uppmärksamhet. Jag fortsätter genom Hammarbyhöjden på för mig helt nya gator, trivsamt område. Strax över Skansbron, passerar Stora Bleckan där det är full fart på alla håll och kanter. Killingar och kultingar i sina hagar, telningar tultar utanför staketen.

Giraffer finns INTE i Stora Bleckan!

Vid Tegelviksgatan är gamla spårvägshallarna bortsopade och av Seniorberget finns heller inte mycket kvar.

Siktar på Londonviaduktens hållplats och missar precis de två bussar jag kunnat ta, elva minuter till nästa. Sitter sen och meckar med mobilen när väl nästa buss kommer och missar den också. Får ta en långsammare buss. 

Under tiden har Djurgårn torskat mot Bajen i cupsemin. Hög igenkänningsfaktor där. 

Min deklaration är godkänd och jag har att se fram emot furstliga 158:- i återbäring. I pur glädje däröver slukar jag säsongens andra Magnum Classic. 16 949 steg/13,2 km.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

2 svar på ”Plockepinn”

You´re most welcome to comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.