Kategorier
Stockholm

Förberedelser

Stoppade mössan i jackfickan redan i går kväll. Det blir ingen solbadardag i dag utan tvärtom, säger väderappen, regn och snö. Packade ner ett par munskydd när jag ändå var igång. Förberedelser är bra.

Kollade ett föredrag om ”Birkakrigarkvinnan som blev en världsnyhet”, Torun Zahrisson på Uppsala universitet föreläste om ett krigargravfynd som väckte stor uppmärksamhet när analyser visar att hon var en kvinna. Därefter Champions league-fotboll, Liverpool mot Real Madrid. Sen var tisdagen slut.

På jobbet i dag tror jag vi kommer sy en del, några nya elever är intresserade och det är ju bara kul. Annars blir det nog en stillsam dag.

Skannar en QR-kod och får veta: ”Hopp i dikter” är italienska kulturinstitutets nya projekt som tar poesin till Stockholms tunnelbanor från den 18:e till 31:a januari 2021. Fem dikter, på italienska och svenska, kommer att visas som affischer på tvåtusen av reklamplatserna i den svenska huvudstadens kollektivtrafik. De utvalda författarna är Antonella Anedda, Valerio Magrelli, Alda Merini, Pier Paolo Pasolini och Dacia Maraini, som har komponerat en opublicerad dikt för detta tillfälle”. 6 april finns fortfarande en dikt kvar på tunnelbanan:

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

2 svar på ”Förberedelser”

Stängt för kommentering.