Kategorier
Stockholm

Utrota varenda jävel!

Utrota varenda jävel! Lupinerna ska bort! Fältbiologerna har utsett 6 juni till ”Stora lupinbekämpardagen”. Då ska lupiner bekämpas i hela landet – för att bibehålla den biologiska mångfalden – Lupinen är en invasiv art. Det betyder att den konkurrerar ut andra, svenska arter. Eftersom det är en ärtväxt binder den kväve och det medför att andra arter inte trivs där lupiner växer. Den tar över och tränger undan andra växter, berättar Tove Lönneborg från Fältbiologerna.

Kör som bekant en egen utrotning här hemma. En av de efter utrensningen tomma hyllorna kommer jag ha mina kameror på. De belamrar just nu mitt datorbord och trängs där med datorn, fotoskrivaren och skannern. 

Behöver strax fokusera på vad som ska gå till containern senare i veckan. Ett gäng pärmar blir det iallafall. 

6:e juni alltså, Sveriges nationaldag och kungens namnsdag tillika Lupinförintelsedagen. Det hjälper inte att vara fin, vill man lida pin ska man va´ lupin.

Laddar ner ännu en fågelsångsindentifieringsapp, ”Birdnet”, till mobilen. Blir spännande att se vad den kommer med för förslag. Min första app, ”Kvitter”, kom ibland med helt vansinniga förslag, rena pippin.

Mitt liv som pensionär?
Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

2 svar på ”Utrota varenda jävel!”

Stängt för kommentering.