Kategorier
Stockholm

Skogsraggling

Bussen mot Solsidan gick 11.14, vilket var för tidigt. Men vad gör det så länge jag är ombord. Föraren kör fel strax före Nacka trafikplats och har ett par chanser att rätta till det men missar dem. Strax är vi på väg mot Skurubron. Spännande! Fisksätra station nästa, säger skylten i bussen medan vi kör över Skurubron. Då förstår chauffören att han hamnat galet. De flesta på bussen har inte en susning de heller, upptagna som de är med sina mobiler. Strax före Fisksätra är han på vippen att ta av tillbaka mot stan. Några passagerare inser att de kommer missa sin anslutning till Älgö och ber honom ringa för att be bussen vänta. Chaufförstackaren har inte en susning hur man gör. Jag är glad att till sist kunna stiga av vid Erstaviksbadets hållplats.

Med hjälp av appen identifierar jag svartvit flugsnappare, grönsångare och dubbeltrast, ser därtill ormvråk, spillkråka och kanadagås. Mitt i skogen träffar jag på två gamla kollegor från Brannhällskolan, det är 23 år sen vi jobbade tillsammans. Hur trevligt som helst!

Är bra trött när jag efter dryga fem timmars knatande kommer till Fiskis, tar fel på konstverk för den nästsista kontrollen och får plocka fram kompassen för att hitta rätt sten för den sista Turligt nog hinner jag med bussen och med tio minuters marginal till derbyt, med 20 174 steg i påkarna, ragglar jag in till tv-soffan. 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

2 svar på ”Skogsraggling”

Oj, vilken sippbild!
Jag tog 11 706 steg igår och var död. Giacometti! Hur orkar du.

Stängt för kommentering.