Kategorier
Stockholm

Anniemanslööfrätten

Söndag och jag tror min själ det är dags för lite skärmtid igen, orange-vita dylika. Det klart roligaste sättet att motionera på. 41 kontroller kvar. Kalhyggen är betydligt färre och mindre i Nackaskogarna, men de finns. När jag var ung jagade jag älg med kamera och lärde mig var i Erstaviks skogar jag kunde hitta dem. Men så kom jag dit en dag och fann bara ett kalhygge. Hur tråkigt som helst.

S-ledaren Stefan Löfven accepterades åter som statsminister av riksdagen. Centerns krav för att släppa fram Löfvén som statsminister är ett mer flexibelt strandskydd som gör det enklare att bygga i strandnära områden och stärkt äganderätt för privata skogsägare. C: Sedan skogsägarna tog på sig ett frivilligt miljöansvar har allt blivit bättre. När skogen avverkas tas stor hänsyn till kultur, miljö och biologisk mångfald.

”Sveaskog vill kalavverka 1000 fotbollsplaner naturskog på min sameby – mot vår vilja. Om de tar skogen i vinter, överlever inte våra renar ens till våren. Statliga Sveaskog VET att de förstör för oss och hela planeten. Ändå går de på. Vi i Luokta-Mávas kan inte se på när detta sker. Men vi är så få.” #StandWithLuoktaMávas

Jag tror inte att varken flexibelt strandskydd eller stärkt äganderätt för privata skogsägare stärker den biologiska mångfalden, tvärtom. Och förslagen innebär sannolikt inskränkningar i allemansrätten.

Hade inget bra korsdrag i sovrummet i natt, sov skapligt ändå och drömde att jag var ute och cyklade. Kom till Petruskyrkan i Farsta (!), men glömde sen bort vart jag var på väg. Bara att vakna!

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021