Kategorier
Stockholm

Vegetera mera

Funderar på att börja meditera, eller menar jag vegetera? Sätta mig vid träsket för en halvtimme eller så och se om det dyker upp nåt spännande. Vegetera i vegetation, typ. Det ska ju annars till en himla tur att tajma ornitologiskt finbesök just den minut då jag passerar, tänker jag. 

Kanske börjar energin komma tillbaka, det börjar iallafall poppa upp idéer. Återstår att sätta dem i verket. Eller vegetera.

Börjar mitt kontrollsök nära Djurgårdsfärjan, har letat där tidigare och förgäves. Då visste jag inte vad jag letade efter. Nu går det bra och jag fortsätter Skeppsbron bort, förbi Blasieholmen och över till Skeppsholmen. Där är det full fart på Jean Tinguely´s skrotskulpturer och det är knappt Niki de Saint Phalle´s färgglada och frodiga former hänger med. Vidare till Kastellholmen, gott om vitkindade gäss här. Ett par sothönor vilar sig på gamla vrakdelar som sticker upp.

Full fart är det på Gröna Lund och det skriks bra från Fritt fall och bergochdalbanan.

Nästa kontroll finns i Berzelii park, på Wahrendorffsgatan pågår filminspelning. Tar mig sen hem via Kungsan och Gamla stan.

12 219 steg ger det.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021

5 svar på ”Vegetera mera”

”Där är det full fart på Jean Tinguely´s skrotskulpturer och det är knappt Niki de Saint Phalle´s färgglada och frodiga former hänger med.” Jo, mitt tillhåll. Pluggat konsthistoria, hette det då, och är just idag inte med i Moderna Museets vänner, men förra året. Var på Andy Warhols come back, postumt, jag var med vid han första 1968, vernissage, och han var där själv med sitt entourage. Man gick omkring där med Andy Warhol, och fattade inte vad man just var med om.

Alla borde ha ett mantra, jag skulle säkert inte ha funnits kvar på denna jord om jag inte lärde mig TM i slutet av sjuttiotalet. Jag vaknar ofta upp i meditation. Det är som en ytterligare dimension, fattar inte att alla kan meditera, hur naturligt som helst, inget hokus pokus.

fattar inte att alla INTE kan meditera, hur naturligt som helst. Alla borde födas med ett mantra. Så mycket elände som kunde undvikas, då vore världen som på Fransiscos av Assisis tid. Nej, jag är inte religiös!

Stängt för kommentering.