Kategorier
Stockholm

Fiasko! Blah, blah, blah!

Sammanfattning av senaste klimatkonferensen.

Annie Lööf till attack mot MP

Miljöminister Per Bolund är på det stora hela nöjd efter överenskommelsen som nåddes på FN:s klimatmöte COP26 i Glasgow.

Men Centerpartiets ledare Annie Lööf är inte nöjd och beskriver resultatet av förhandlingarna som en besvikelse. Hon riktar kritik mot Miljöpartiet.

“Det är obegripligt att MP i regeringen är nöjda med detta magra förhandlingsresultat”, skriver Centerledaren på Facebook.

Enligt Annie Lööf är åtgärderna otillräckliga. Hon skriver att beslutet om skärpta klimatmål är bra men arbetet för att nå klimatmålen går för långsamt.

“Att tala om att fasa ut kolkraft får marginell betydelse när det i praktiken fortsätter byggas nya kolkraftverk”, skriver Annie Lööf.

Vidare skriver Centerledaren:

“Åtgärderna som länderna nu har enats kring är långt ifrån tillräckliga för att ge den effekt som behövs för att minska utsläppen och klara klimatkrisen.”

För en gångs skull håller jag med Annie Lööf. Om man kallar sig Miljöparti och är nöjd efter ännu en urvattnad klimatöverenskommelse ska man inte vara förvånad om man åker ur riksdagen.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2021