Kategorier
Stockholm

Lokal skogspromenad

Fotbollen börjar kl 15 så jag tar en lokal fågelskådarrunda vid kl 11. Kanske fel tid på dagen, det är ju inte världens liv på fjäderfäna. Hör iallafall en grönsångare och strax en svarthätta. Den senare var vad jag hoppades på. I Krokträskern plaskar en ensam kricka och några gräsänder, i västra träsket dyker ett knippar efter söndagsmat. En nötskrika kommer helt tyst flygande när jag suttit stilla en stund. Vacker fågel med ett anskrämligt ljud. En svartvit flugsnappare sjunger ovanför Danska ängen. Förutom citronfjärilar ser jag en aurora fjäril och en sorgmantel.

Har klåda och ömhet och ett märke i ena smalbenet efter ett bett/sting av geting, tarantel eller en entandad grön mamba. Den gömde sig bland ett par byxor som låg i soffan och när jag passerade kände jag hur det stack till. Såg inget spår av upphovet.

2 svar på ”Lokal skogspromenad”

Stängt för kommentering.