Kategorier
Stockholm

Down in hipster land

Fullsatt med hipsters och annat löst folk på utskänkningsställena längs Götgatsbacken. Har drygt tjugo pers före mig i kön till Katarina kyrka, tjugo minuter före insläpp och 45 minuter före konsertens början. En och annan hipsters har hittat hit också, men annars en väldigt blandad publik. Verkar vara en bra idé att vara ute i god tid. Koltrastarna sjunger bland syren och kastanj för både de levande ochde döda. Kl 20.30 slår Katarina två slag., en kvart senare tre slag och dags för insläpp. Konserten är utsåld och folk väller in. Funderar på om jag känner nån när bokförläggare Elton kommer förbi med en kompis. Han ser dock inte mig och efteråt är det 800 pers som ska ut så jag hinner inte morsa. Kvällen inleds med ett virtuost stycke på flygel av Naoko Sakata. Strax efter tio dånar Anna igång på kyrkorgeln. musik att blunda till, ”All thoughts fly”. 22 högtalare i kyrkorummet och orgelstycken arrangerade för 6 händer! En timme senare kommer hon ner och tackar och bugar med sina medmusiker (de övriga händerna). Intressant med en konsert där man inte ser skymten av de som spelar!

https://m.youtube.com/watch?v=r0eeZ2kDZf8

I Götgatsbackan becknas lustgas. Jag får väja för en och annan överberusad som vinglar över gatan.

Vid Orminge C kommer en yngling springande till bussen: ”Jag ska bara hämta min kompis som sitter längst bak och är full”. Nattliv!

När jag kliver innanför dörren har ett nytt dygn börjat.

2 svar på ”Down in hipster land”

En livlig och vacker kväll, eller hur. Jag har bara varit på begravning I Katharina och går regelbundet till Sussie grav, min man dotter som dog i cancer. Sussie kompisar sjöng gospel och hennes syster höll tal.

Stängt för kommentering.