Kategorier
Stockholm

9/11

Hälften av det roliga med att resa ligger i konsten att vara vilsen.

Ray Brandbury

Idag spänner vi bågen, och benmusklerna, rejält och lufsar i lätt duggregn sjunde avenyn söderut. Jag vill kolla Starstruck vintage och No Relation Vintage för att eventuellt hitta en tischa som minne från NewYork. Starstruck finner vi inte men väl No Relation, och jag hittar min t-shirt.  

Café Gitane på Mott street är nästa anhalt och jag guidar mitt sällskap rätt med en stor portion tur. Tar varsin kaffe och en macka, dyrt, och de vill ha 20% i dricks. Det får de inte och blir sura.

Regnet tilltar när vi tar oss söderut till och över Brooklyn bridge. Svanken värker och fotoväskan tynger vänster axel. Det är minnesdag för 9/11 och vi går mot Ground zero-området. Hamnar i den makalösa byggnaden Oculus där vi får en välförtjänt vila över en öl.

Besöker sen minnesmärkena och hör lite musik och går mot ljudet. En hel del folk har samlats och när vi kommer fram pågår ett minnestal som vi bara uppfattar bråkdelar av.

Dags att i fortsatt hällregn anträda den långa vägen upp till hotellet längs Greenwich Ave/9th Ave. Irländska puben Scallywags dyker upp strax innan vi ska vika in på vår gata och vi går in och smörjer kråset med varsin bangers&mash.

23 956 steg senare kan vi äntligen ta våra hotellsängar i besittning.