Kategorier
Stockholm

Tredje kvartalet 2022

Plockar ut ett gäng bilder som är någotsånär representativa för mitt fotografiska skapande och som jag själv gillar. Gjorda tredje kvartalet 2022 och presenterade i någorlunda kronologisk ordning, vilket egentligen enbart innebär att NYC-bilderna kommer sist.

Arkitektur och geometri, färg, minimalism.
Diffust, skrapad yta med vaga konturer bakom, är ett favoritmotiv jag gärna återkommer till.
Ser inte riktigt vad han dricker, men om det är Red Bull får ju texten ökad relevans. Gillar att bakgrunden är ren.
Staket, taggigt och ogästvänligt, vilket det diffusa och svartvita förstärker.
Gillar ju distorsion, när det blir förvrängt och lite surrealistiskt.När betraktaren ställer sig frågan hur bilden är gjord.
En abstrakt ljusglimt med texturer, linjer och former.
Kulturhuset erbjuder en mängd motiv, har gjort många bilder där. Den här är en spegling i en blank vägg. Speglingar är ett favoritmotiv.
Gatufoto av i dag föreställer oftast ensamma människor. Det liv som för 60-70 år sen levdes ute på gatan återfinns nu bakom lyckta dörrar. Då försöker jag istället placera mina objekt i miljö.
Gillar att bilden innehåller både konkretion och abstraktion. Skulle kunna vara ett träd sär till höger.
Återigen: gatufoto med person/-er i miljö.
Minimalism. Bilden gjord på hemmaplan, på väg till/från centrum.
Mitt kära P-hus har försett mig med många härliga bilder. Särskilt den här plåtväggen till en hiss som för länge sen upphört att fungera. Solen faller in på olika sätt beroende på när man är där.
Ljus i mörker.
Minimalism, form.
Abstrakt gatufoto där benen är det enda som går att känna igen.

New York City

Vårt hotellrum i NYC hade underbart skitiga fönster, nästan som hemma :-). Det tjänade utmärkt som ett diffusionsfilter.
Människa i miljö, som sagt. Tycker bilden innehåller många spännande detaljer. Och en känd staty.
Minimalt med få detaljer och ett nummer som en detalj för ögat att fastna i.
Arkitektur och geometri, färg, minimalism II.
En Mattikomposition med taktaggarna i det vänstra hörnet.
Ärligt talat såg jag inte det här förrän jag kom hem till en större skärm. Fick beskära bilden rejält. Tycker det är makalöst med de multipla speglingarna av Frihetsgudinnan i övre vänstra hörnet. Har ingen aning om hur det blev så. Ytterligare en gudinna står ju i mitten nertill och är sannolikt en souvenir, kanske är de övriga även de souvenirer som speglas i den sneda rutan? Kul att de liksom morsar på varandra.
En variant av en tidigare bild. Gillar stubbarna, resterna av en pir, som sticker upp ur vattnet mot en fond av en stålvägg.
Morgon genom smutsigt hotellrumsfönster.
Om den här bilderna ska representera mig måste ju nån rip-bils vara med. Valde denna på grund av det skrynkliga pappret och övriga texturer som inramar ansiktet.

26 bilder! Är man självgod, eller?!

4 svar på ”Tredje kvartalet 2022”

Gillar nästan alla, mest NY-bilder tror jag, Bild nummer ett, Red Bull, Minimalism, form ; tjej på buss med taggar, Frihetsgudinnan (båda bilderna), pir, gatufoto med flaggor (toppen), rip bills

Kollar i tidigare Vårsalongkataloger, hittar just inga fotografier. Vackra fotografier tror jag inte har nån chans. Ska som sagt kolla genom mina abstrakta bilder.

Stängt för kommentering.