Kategorier
Stockholm

Gedda, O´Neill och Kocjancik

Står vid Sarvträsks hållplats och när det kommer en buss jag inte ska med backar jag från trottoarkanten. Lika förbannat är det en förare som gestikulerar frågande. Jag skakar på huvudet. 

Hoppar av vid Londonviadukten och tar en promenad till Fotografiska. Kollar O’Neill och Gedda innan jag går Skeppsbron norrut till Nordiska Galleriet och Joakim Kocjancic´s vernissage tillsammans med bland annat Cato Lein och Anders Petersen. Tar en tunnbrödsrulle på vägen som jag sköljer ner med vernissagevin. Fin kombo! Många besökare blir fotograferade, inte jag. Högst märkligt!

Gedda har gjort många fina och ikoniska porträtt, många har man sett under åren. Därför är det kul att se andra sidor av hans konstnärsskap som bilden ovan och den nedan.

Terry O´Neill har även han en enorm portfölj av porträtt av musiker och skådespelare och han var väldigt omtyckt bland dem.

På Nordiska Galleriet (bilderna nedan) fotar jag mest möbeldetaljer och liknande. Sista bilden visar dock ett av fotografierna som ingår i utställningen.

2 svar på ”Gedda, O´Neill och Kocjancik”

Stängt för kommentering.