Kategorier
Stockholm

Slussen-Hornstull t o r

Börjar dagens konstrunda på Galleri Kontrast där Per-Anders Pettersson ställer ut Les Sapeurs. ”Sapeurerna försöker imitera en exklusiv klädstil som de föreställer sig finns i Europa.” ”Att vara sapeur är mer än ett sätt att klä sig. mer än en hobby och mer ett sätt att tjäna pengar och att få respekt.”

Per-Anders Pettersson.

Galleri Hera blir nästa stopp och här får jag en liten skvätt vin och några jordnötter medan jag kollar tyske konstnären Kai Savelsbergs konst.

Kai Savelsberg.

Fotoantikvariatet ligger på vägen och jag slinker in till Karl-Erik Jagare som har en William Klein-bok vilken jag swishar 350 bagare för. Kul med entusiaster. 

Hornsgatan ner till Hornstull och Galleri Korn, där Anders Glantz ställer ut gatufoto och där flera fotobekanta dyker upp. Kul att träffa dem alla. 

Galleri Fotografi hade ännu inte öppnat när jag passerade på utväg så jag tar det på hemväg istället. Här porträtteras överlevare från det spanska inbördeskriget där den demokratiska regeringen kämpade mot Francos fascister. Varje porträtt är försett med en kort intervju där hemska levnadsöden berättas. Stark utställning, och aktuell i dag med de blåbruna i regeringsställning och en SD-svans som vill göra med sina meningsmotståndare ungefär vad Francos fascister gjorde med sina.

2 svar på ”Slussen-Hornstull t o r”

Stängt för kommentering.