Kategorier
Stockholm

Lavendelfabrik

Tar min fika på Kajsas som planerat och går sen tvärs genom stan till Galleri Berg strax bortom Vanadisplan. Blir svettig igen och stinker som en trunk med använda fotbollströjor. På Galleri Berg ställer Daniel EKTA Götesson ut, Jag Har Metoder För Allt.

Går ner till Odenplan där en annan utställning ska öppna kl 17. Är tidig, väntar i 50 minuter medan jag studerar folk som kommer och går. Tre mellanstadietjejer har stämt träff här och det blir stora kramkalaset när de ses, strax efter är det tre killar i ungefär samma ålder som ses. En tiggare går runt ett par varv.

Till sist blir det dags och jag kliver in på Artist Arena och kollar på Lavendelfabrik – Vendela Linder och hennes utställning ”I can’t Draw a Horse”. Får ett glas champagne och surrar först med en tjej som jobbar på galleriet innan jag får en pratstund även med konstnären. Basquiat men även modeskapare hör till influenserna, berättar Vendela. Jag gillar ju Basquiat som jag gillar det här också.

2 svar på ”Lavendelfabrik”

Du blir mer Strindbergsk nu: ”Blir svettig igen och stinker som en trunk med använda fotbollströjor.” Du rör dig piggt i de rätta kretsarna, ser bra ut.

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: