Kategorier
Stockholm

Seglarhotellet

Pampigt i dimman. Sandhamns Seglarhotell har anor tillbaka till 1800-talet, då byggnaden invigdes av kung Oscar II som Kungliga Svenska Segelsällskapets klubbhus. I slutet av förra seklet kom också många kända skalder och konstnärer till Sandhamn för att finna inspiration och inte minst för att roa sig. Anders Zorns berömda tavlor ”På Sandhamn” och ”Svanen” skapades till exempel på ön. August Strindberg, Verner von Heidenstam, Gustaf Fröding, Richard Bergh och Axel Sjöberg var också trogna besökare. Liksom Bruno Liljefors. Det finns massa sköna skrönor om Liljefors festande på Sandhamn med bland andra Zorn och Albert Engström i spetsen – det så kallade ”Bullerölaget”. Och några midsomrar tidigt 1970-tal gästades ön av ett gäng från Duvnäs Utskog, Skuru och Bullarhöjden som var bra på att festa även de. I know, I was one of them!

I dag ska jag ta mig in till stan, det bestämde jag mig för redan i går. Har en vernissage på Kungsholmen att titta till och kanske snöfall att plåta. Underställ, mössa och vinterjacka på! Men först dopar jag mig med frukost, vitaminer och kaffe.

2 svar på ”Seglarhotellet”

Trevlig text och vacker bild på även mitt gamla tillhåll. Festade gjorde vi inte för vi skulle vara med i tävlingen Gotland runt med vår Ravage 36, åren var 1981 och 1982, då jag var med, 1983 hade jag fött Johan i april och stannade av någon anledning hemma. Vi stannade inte kvar och festade. Ens 1981/82.

Ha en trevlig vernissagehelg.

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: