Kategorier
Stockholm

Motstånd

Lyssnar genom några skivor som DN listat bland höstens tio bästa eller nåt. Les Big Bird´s Eternal Light Brigade. Bandets trummis har jag känt sen han var liten pojk, Nino Keller. Bra album! Även Gladie´s skiva Don´t know what you´re in until you’re out får högt betyg av mig.

Läser i DN att en gammal elev till mig deltog när aktionsgruppen Återställ våtmarker blockerade Nynäsvägen nära Sköndal. Vad ska de ta sig till när politikerna skiter i klimatkrisen? Civilt motstånd och utomparlamentariska aktioner är det enda som återstår. Det är ju deras framtid det gäller.

Över 600 unga stämmer den svenska staten för otillräcklig klimatpolitik.

– Svenska staten har en juridisk skyldighet att skydda våra mänskliga rättigheter till liv, hälsa, hem, egendom, värdighet och välmående. Samtidigt bedriver man en klimatpolitik som bidrar till att i framtiden orsaka en klimatkatastrof, säger Ida Edling juridikstudent som koordinerar det juridiska arbetet hos Aurora.

%d bloggare gillar detta: