Kategorier
Stockholm

That little fishy thing

Det blir som jag kände på mig trassel när jag ska blippa mitt nya gröna sl-kort. Det finns ingen giltig biljett på kortet, enligt läsaren. Trots att kortet är registrerat och pengarna för ett årskort senior är inbetalda. Det går inte att lita på det digitala. Hustle och trassel. Betalar bussen med mitt betalkort istället. Då blir det Classe först och sen sl-kontoret på Centralen. Innan det ska jag lämna två böcker på minibiblioteket, Stadsgården. 

Avslutar årets fågelskådning vid fågelmatningen på strömmen. Vad jag kunde se var där inget märkvärdigt. En sångsvan mobbar bort en knölis från det lilla skäret en bit uppströms. Ett par nyp med näbben bara och knölsvanen glider ner i vattnet och sångsvanen tar dess plats.

Pantar mina bläckpatroner och får ett tillgodokvitto på 100:-, har ett sen tidigare och köper för dem en inomhustermometer och en ny ljusslinga som ersättning för den jag hade och som la av på juldagen. 

Glömmer dumpa böckerna så jag tar det på hemvägen istället och får på så vis fler steg.  9 788 hinner det bli. SL-kortet funkar som det ska efter att SL-center på Centralstationen flyttat det från mobilen till kortet. 

Hämtar ut ett paket på Coop, resten av färgpatronerna jag beställde. 

Premier league-fotboll nu.