Kategorier
Stockholm

Frisörsalongfönster

Min målande kompis har bokat Galleri Bellman 5-12 september 2024 och vill ha mig som medutställare igen. Då blir det nåt annat än New York, kanske Slussen.

Överlämnar bilden utanför Coop Orminge, kilar över till bussterminalen och bussen till Slussen rullar in samtidigt med mig. Får sällskap av en gammal jobbarkompis som passar på att fylla 75 denna dag.

Ingen kaspisk trut i sikte vid matflotten, ingen trut överhuvudtaget. Mejlar bokspekulanten om rendez-vous. Inget svar. Tar en java, macka och Sarah Bernhardt på Panorama på Kulturhuset. ”Kaffet är gott i dag”, säger en äldre man till mig medan han tar en påtår. Hör inget på den halvtimme jag sitter där och fortsätter med mina ärenden. Klockan har stannat så jag tänker kolla varför hos urmakaren. Hinner inte mer än komma innanför dörren så går klockskrället igen. Inhandlar fotopapper och går mot Slussen. På Stora Nygatan står en MacLaren á en mile minst och varselblinkar. Lunchar på Blå Dörren och tar sen Götgatan till busshållplatsen vid Medis. Inte ett pip från bokspekulanten. Hämtar ut ett paket på Coop och på vägen hem meddelar boknisse att han somnat.

Posti Huurrekuja levererar paket på fredag. Rullmataren förmodligen.