Kategorier
Stockholm

Konstifikt

Dumpar tre böcker i ett tomt utebibliotek och går sen en runda på Supermarket Art Fair i Stadsgårdsterminalen. Många vilda idéer, kul! Avslutar med en Lagunitas på deras Roof Top bar. 

Tar mig upp till Galleri Fotografi och vernissagen av Vi drömmar ofta om er. Fina och starka texter och bilder av Vanni Jung Ståhle och Marit Sahlström ”13  – 18 maj 1998 tog våra mor/farföräldrar livet av sig tillsammans”.

En textrad lyder ”Vi drömmer ofta om det blå huset” och jag tänker att det är nåt speciellt med blåa hus. Frida Kahlo hade sitt Casa Azur och Sune Jonsson har Byn med det blåa huset.

Tittar in hos Mats på hans galleri och pratar bort en stund innan jag tar en fullastad färja över till Djurgården och Liljevalchs, Market Art Fair. Mer kända gallerier och mer tillrättalagt måleri och skulptur. Britta Marakatt-Labbas två textiler sticker ut för mig, jättefina!

Konstnären Jochum Nordström är på plats, tror han snackar med en gallerist han känner. Jag klappar honom på armen och säger ”bra grejer du gör!” Han klappar tillbaka. 

Samma biljett gäller på Spritmuseum där utställningen har ett rum.

Massor av folk vid färjan, hälften med barnvagn och en massa barn i förskoleåldern med betydligt mer energi kvar efter skansenbesöket än deras stackars mödrar. Har inte särskilt mycket energi kvar själv heller.

Lyssnar in svarthätta och lövsångare vid träsket. Summerar 9 179 steg, fullt godkänt som träningspass.

4 svar på ”Konstifikt”

Kul! Igång!
Picasso hade Blå perioden och Strindberg Blå tornet. I morgon är det Ågust sista dag i livet och vi ses på söder. Förra året på Norra begravningsplatsen.
Om man gjort bort sig har man ”skitit i det blå skåpet”

Stängt för kommentering.