Kategorier
Stockholm

Lunch

Efter 25 minuter av rasten ser jag till sist min elev för dagen, som ju ville att jag skulle komma och säga glad sommar. Hon går på långt sommarlov nu med bland annat Gotland och Island på programmet. En stund senare kommer hon och ett par klasskompisar med en i hast skriven hälsning till mig, ”världens bästa lärare”. Mina femmor är runt mig vid tillfället och håller med. De senare berättar att de ska på klassresa till Örebro i sexan. Annars är det en ettagluttare som håller mig sällskap och vi spelar tre i rad på en bänk.

Tomma bubbelpavor vittnar om studentorgier, på Slussens t-plattform vittjar en rollatorpensionär papperskorgarna på returburkar. Bubbelflaskorna är det ingen pant på. Det tutas och stojas på Hornsgatan när studentflaken drar förbi med plakat och plakata ungdomar. Föga bekymrade om jobb, bostad, klimat, AI och annat som kommer göra livet surt för dem.

Tar lunch på Blå Dörren före vernissagen. Alltid kul att snacka med galleristen Mats, som nu ställer ut egna bilder med stockholmsmotiv. 

2 svar på ”Lunch”

Roligt , du är så populär! Hurra, hurra, hurra, hurra! Bild från Blå dörren?

Stängt för kommentering.