Kategorier
Stockholm

Fotografere necesse est

Cogito ergo sum – jag tänker, därför är jag, skrev Rene Descartes/Cartesius i sin ”avhandling om metoden” som gavs ut 1637. Snubben mulade av lungpaj i Eken 1650. Och tid att tänka har man ju som pensionär, på gott och ont. Och man funderar. Bland annat på varför en bild som när den publicerades första gången på Fejan fick 27 lajks men publicerad som minne får tre. Antar att det är algoritmer hit och dit som gör att ens bilder inte syns för så många. Vill ju inte tro att det bara är en pytteliten krets som gillar dem. Men skitsamma! Skulle kunna plåta antingen mer publikvänligt eller i en begränsad genre men det är roligare att plåta lite allt möjligt. Som det blir när man ser bilder överallt. Och det finns redan för många som plåtar likadant och samma saker.

Fotografere necesse est. Nedan några av de subgenrer till Urban Photography som jag ägnar mig åt med nöje.

2 svar på ”Fotografere necesse est”

Urbanfoto necesse est. Fint! Kul att du gillar latin, det har varit mitt liv. Trist hade det varit utan.

Stängt för kommentering.