Kategorier
Stockholm

Pirrabaxning

Takets diagonaler och gatubelysningens dito i motsatt riktning plus snöfallet och de snöpudrade taken.

Slänger gamla barnböcker, bland annat ett gäng Fem-böcker. Hade väl 22 stycken som flest. Googlade om de hade nåt värde men det verkade de inte ha, slitna som de var. Kollade även den Biggles-bok jag hade, i gott skick, men inte heller den kunde jag se hade nåt värde. Några av barnböckerna var i gott skick så de går till återbruk. Bland böckerna såg jag en riktig gammal klassiker: Beskow-Siegwald, Vill du läsa III, som kom ut 1937. Det här exet är stämplat Vilans folkskola 9 januari 1939 och nederst på försättsbladet står med sirlig handstil Nr 11. Sannolikt en bok jag fick låna hem som bredvidläsningsbok, kunde läsa innan jag började skolan. ”Har du sett herr Kantarell bort´ i enbacken?” är en av texterna som alltså lästes i svenska skolor medan nazister och fascister mobiliserade i Europa.Väl använd, men den behåller jag. Baxar även ner de tre symaskinerna, skönt att bli av med dem. Kontorsstolen glömde jag fråga om.

Vilar lite och drar sen mot Baltikum och julmarknad.

2 svar på ”Pirrabaxning”

Stängt för kommentering.