Kategorier
Stockholm

Nyårsdagen

Brutalt isigt i förorten! Sätter mig långt bak i bussen och det hoppar som sjutton. Och det låter som sjutton när bussen kör ut från busshållplatsen. Meddelar föraren och jag ser när jag kliver av att bussen ligger så lågt där bak att den tar i trottoarkanten. Vid Slussen räddar jag sen livet på två snubbar som är på väg att kliva ut framför en bil. De hade koll åt höger men inte vänster, vilket jag hade.

God fortsättning!

Går längs Skeppsbron och champagnekorkar och rester av fyrverkeripjäser ligger strösslade på kajen. Några tycker att fula flaskor är bekvämt att ta med sig ut men tunga som fan att ta med sig hem igen.

Knipa, gräsand, vigg, knölsvan, skrattmås, tamduva, nån trut och kaja, får ihop till åtta årskryss vid matflotten. Nu får jag sikta på småfåglarna plus större hackspett, skata och kråka. Cirka 13 kryss till. Sen får jag jobba för ytterligare vinterobservationer. 

Godkänd start på det nya året!

4 svar på ”Nyårsdagen”

Stängt för kommentering.