Kategorier
Stockholm

Medan frisören har lunchrast

Taskig tajming, frisören är på lunch. Åter om en knapp halvtimme. Fördriver tiden med mobilfoto, jag brukar ju se bilder lite överallt och det gör jag här också. (De ni ser här är de minst märkvärdiga.)

En lastbil med släp kommer lastad med grus som ska tippas i ett inhägnat område intill bussterminalen. Den behöver backa in från en rondell och en vägmaskin kör upp bakom och stoppar trafiken. Jag följer sen hur först släpet töms och kopplas loss så att flaket kan tippa sin last.

När det är dags för rutten är det bara att slå sig ner i frisörstolen. ”You´ve got a fast car” med Tracy Chapman spelas av Skärgårdsradion. Barber Jean (inte Farmer John, om nån minns en tidig Hep Stars-hit) frågar hur det ska klippas. Tja, man blir ju bara mer och mer tunnhårig så det kan egentligen kvitta.

Provianterar inne på Coop och får leta efter köttfärsen och svampinjonerna, medan nya kyldiskar installeras för fulla muggar. Det förefaller bli rymligare, men de hittar säkert en massa nytt skit att fylla tomma utrymmen med. Passerar till exempel ”konstgjorda tulpaner”.

Det byggs och sprängs mellan gamla Boo sjukhus och Röda längan och jag kollar med en vakt. Det ska sprängas ner så två underjordiska våningar får plats. Vad de nu ska fyllas med, parkering? Står kanske i informationen om bygget.

2 svar på ”Medan frisören har lunchrast”

Stängt för kommentering.