Kategorier
Stockholm

Dagens rätt, och fel

Efter att ha slöat en stor del av vintern är konditionen och därmed inte heller inspirationen på topp. Men jag vet ju att jag behöver ut och lufsa för mitt välbefinnande och i dag funderar jag på om jag ska åka till Liljeholmen eller till St Eriksplan på vernissage. Det blir Liljeholmen och Färgfabriken. Har inte varit där på länge och tror att jag lättare kan hitta nya fotomotiv där än vid Rörstrandsgatan med omnejd som jag besökt två gånger under hösten.

Det är bra ljus men det blåser tråkigt. Snirklar mig från Liljeholmens T mot Färgfabriken. Får några år sen barn ju Färgfabrikens granne, Kolsyrefabriken, ner. Där sommarjobbade jag med att såga större kolsyreisblock till mindre, men mest med att vika kartonger i olika storlekar som isen skulle förpackas i.

Utställningen på Färgfabriken är av det modernare slaget och består av ihopklumpade tegelstenar, en åtta tio stycken, som sen ligger spridda över golvet. Maffig konsthall annars.

Överraskar mig själv med att klämma vernissagen på Nordic Art, nära St Eriksplan. Tittar till min tidigare fotoplats vid Rörstrandsgatan nedre och plastskivorna står kvar. Ett par boxare står och slår hål i luften utanför Djurgårdens boxningslokal. Jag stannar och tittar på dem, de upphör med vevandet och kikar tillbaka. Jag hejar på Djurgården , säger jag. Vi är från Katrineholm, säger en. Vi ska möta Djurgården. Aha, ni ska slå Djurgården på käften? Lycka till! Dom är trevliga, säger han.

På Nordic Art får jag ett glas vitt och lite snacks. Konsten begeistrar inte, stockholmsmotiv i orange och röd akvarell. Tuben tillbaka till Slussen. Det är vernissagelördag på Hornsgatspuckeln och jag kikar in lite här och där för mer vin och snacks.

Vid bussterminalen står en buss i begrepp att bogseras bort, eller boxeras kanske. Associerar til en av eleverna i trean som stavade bokstav med x, boxtav. Kreativt!

Det blev mest skräp i dag.