Kategorier
Stockholm

Kvällsmusik en måndag i februari 2024

Hinner med en Brooklyn Stonewall IPA och hade hunnit med tre till innan Stefan Sundström klev upp på scenen med sitt band. Googlar man på snubben presenteras han som skådespelare, låtskrivare, trubadur och rockartist. Det är i den senare skepnaden han uppträder denna kväll. Med bakgrund i KSMB och Apache blir det punkigt med starkt samhällskritiska texter. Inte helt fel i dessa tider. Backdropen är en förstoring av Miljödepartementets skylt och han har med sig originalet. Den skickas vidare till några kids från Fridays for Future som står längst fram. Några låtar in presenteras Fjodor, basisten i Ebba Grön och Ebba-låtar som Mental istid, Sverige Sverige fosterland och Mona Tumbas Slim Club får en att förflyttas bakåt i tid och rum, typ till Musikverket 1979-80.

Under tiden har det snöat lite.