Kategorier
Stockholm

Lite i gasen

I brist på annat tar vi oss ut till Ropsten och går ut i Hjorthagen. Inte mycket att välja på där heller så vi passerar djurgården ungdomsfotbolls anläggning och kommer strax till gasklockorna. En är färdig, en är ett tomt skal med ska bli nåt kulturhus och den tredje är bara ett skelett.

Här finns flera fina gamla tegelhus, Ferdinand Boberg är arkitekten bakom gasklockorna och förmodligen ligger han bakom även övriga byggnader intill. Här finns kontorshuset, mätarhuset, reningshuset, kokssorteringshuset, maskinhuset, ångpannehuset och verkstadshuset. Tjärcisternen inte att förglömma.

Vi hamnar sen vid Husarviken och en man gör oss uppmärksamma på en rödhake bland fågelmatningens talgoxar, blåmesar och koltrastar. Han tycker sig skymta en entita. Den hade jag gärna sett, men det gjorde jag inte.

Vidare förbi Ryttarstadion, Kungliga Tennishallen, Dragonregementet och till sist är vi komna till Karlaplan. Tunnelbana till Slussen och lunch på Blå Dörren.

2 svar på ”Lite i gasen”

Stängt för kommentering.